Avoglemono-suppe

Dagens suppekokker kom hjem fra Hellas-ferie for ikke så mange dager siden. Derfor måtte det selvsagt bli en gresk suppe på menyen når suppehøsten skulle innledes.

IMG_5469-0

Googler du «greek soup» er det Avoglemono som dukker opp først. Siden noen av suppegjestene ikker er glade i kylling ble det den vegetariske varianten.

Ingredienser:

  • Olivenolje
  • Purre
  • Løk
  • Gulrøtter
  • Fond
  • Ris (det skulle egentlig være orzo-pasta, men det fikk ikke suppekokken tak i)
  • Egg
  • Sitronsaft

Garnityr:

  • Persille
  • Mynte
  • Oregano
  • Sitronskiver

Tilbehør:

  • Stekt pitabrød
  • Tzatziki

IMG_5466

Suppen var grei å tilberede. På slutten av koketiden skal det vispes inn egg, og etter det skal ikke suppen koke. Det ga litt suppeangst til kokken, og suppen ble derfor servert litt kaldere enn den kanskje burde vært. Selve suppen smakte ganske nøytralt, men når mynte, persille og oregano fikk blande seg med sitron i skåla så ble smaken veldig gresk. Risen ga litt fylde til suppen, og gjorde den mer mettende.

Sagt om suppen:
– Det smaker gresk!
– (etter lang forklaring fra suppekokken om hvorfor det er ris i suppen) *kikker ned på skjeen* Er det ris i suppen? Det er ris i suppen!
– Den var sup(p)ergod!

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s