Sjøkreps-bisque med trøffel

Som den observante suppeleser vil se av tittelen på suppa: Suppegjengen er så heldige å ha besøk av herr mesterkokk igjen. Suppen var godt planlagt og laget i etapper – skjøkrepskraft ble tilberedt i en landsdel, fløte i en annen, og så ble alt satt sammen da kokken ankom den vesle byen vår.

elefant

Suppegjestene var forventningsfulle da de ankom, og synet av trøffel på bordet var med på å heve stemningen ytterligere. Vi ble også lettet over at trøffelhunden ikke var til stede – det kunne blitt litt av en scene! Dette er sannsynligvis den dyreste suppen vi har spist.

Ingredienser:
– Sjøkreps-kraft
– Løk
– Fløte
– Melk
– Smør
– Sherry
– Hjertesalat
– Vårløk
– Jordskokk
– Persille

bilde3

Da suppen kom i skålene ble det stille rundt bordet. Gjestene spiste og spiste, men det tok aldri slutt. Det tok sin tid å tømme skålen. Smaken av suppen var veldig rund og fin, og tilbehøret ga en god cripsy og frisk smak. Alle forsøkte å forsyne seg mange (mange) ganger, men suppen var utrolig mettende. Alle ble suppesalige og trøtte, og kokken innrømmet da at han hadde hatt sovemedisin i suppen.

bilde2

Sagt om suppen:
– Det lukter sopp! Og smaker sopp!
– Det smaker sjokomelk!
– Den funket som dessert også!
– Det blir aldri nok trøffel!

Gjestekommentar fra gløggdronningen:
– Den blir jo bare bedre og bedre!

Gjestekommentar fra herr Bønes aires:
– Dette er den beste måten å få meg til å ti stilt på

Dagens gjestekommentar fra frøken sør-veggis.
Sagt om tilbehøret til suppen:
– Det knaste!

Advertisements

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s