Sellerirotsuppe med eple og bacon

DSC_2995Onsdag er, i tillegg til å være fast suppedag, en forholdsvis travel dag for suppegjengen. I dag hadde vi imidlertid anstrengt oss litt ekstra for å komme stresset til livs, og valgte å innta suppen godt utpå kvelden, etter at dagens tjas og mas var tilbakelagt. Det viste seg å være et smart trekk. Dagens suppe var nemlig velegnet for spising i ro og mak.

På et tidspunkt i suppelaginga ble suppekokken litt stressa over at konsistensen minnet om eplemos, men etter litt uttynning endte suppen opp med en mer behagelig, kremete konsistens. Denne viste seg å gå hjem hos suppegjestene, som riktignok startet måltidet med litt (sunn) skeptisk til eple-og-bacon-garnityren. Heldigvis tok det ikke lang tid før hele mannskapet var overbevist – alt funket. Suppen smakte mildt, men kombinasjonen av chili og sellerirot holdt spenningen oppe. Litt hjemmelagd foccacia var heller ikke å forakte.

DSC_2999

Sagt om suppen:
– Den var mild!
– Suppekokken: Det var litt rart med det eplet…
– Suppegjestene: Nei, det synes vi ikke
– Det blir sikkert trøbbel når baconet blir utblanda
– Suppekokken: Jeg synes ikke suppen smakte det jeg trodde den kom til å smake

Ingredienser:
– sellerirot
– potet
– sjalottløk
– chili
– melk
– fløte

Advertisements

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s