Vintergresskar- og rødbetesuppe

Solen er tilbake her i nord, og vi er inne i en av de tross alt korte periodene hvor det er solnedganger og soloppganger. Instagram og facebook flommer over av røde og rosa himler og hav. Inspirert av dette bestemte dagens suppekokk seg for å lage en solnedgangsfarget suppe.

bilde (5)

 

Ingredienser:
Rødbeter
Vintergresskar
Løk
Sitronsaft
Viltfond
Salt
Pepper
Kokosfløte (det harde øverst i kokosmelkboksen)
Provence-krydder

bilde (4)

Dette var en enkel suppe å lage. Det mest tidkrevende var å vente på at grønnsakene skulle bli møre i ovnen. Hadde suppekokken hatt mer tid ville hun latt dem stå enda lenger slik at de ble helt myke. Hvis rødbetene ennå er litt harde blir suppen kornete. Smaken endte opp med å bli ganske mild – det manglet litt fylde i suppen. Det kunne raskt vært berget med litt rømme, hvis kokkene hadde hatt det for hånden. Suppegjestene var likevel fornøyde, og alle ble suppesigne og fornøyde.

bilde (3)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

bilde (2)

Sagt om suppen:
– Er det rødbeter i suppen?
– Det smaker ikke så mye. Den etterlater et vakum. Et smakum.
– Den trenger litt salt.
– Hæ, den trenger ikke salt…. jeg har allerede hatt salt oppi.

 

 

 

Advertisements

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s