Jordskokksuppe

Image

Årets første suppe! Det har vært ei lang, suppefri jul, så suppekokkene i Elvebakken gledet seg stort til å lage årets første suppe. I den anledning fant suppekokkene ut at året måtte få en pangstart med å bruke en ingrediens som aldri har blitt brukt i Suppeonsdags historie. Vi snakker om den velkjente urten som er interessant nok til å være en hovedrett i seg selv, som slekter på trøffelen, som har en plante som kan bli tre meter høy og 90% av denne i Tyskland brukes til å lage brennevin  («Du kjenne’n kanskje bæst fra breinnvinproduksjon!). Nei, vi snakker ikke om poteten, men dens ukjente lillebror –  Vi snakker om jordskokk og jordskokksuppe! Image

Suppekokkene slet litt med å skrelle jordskokken. Kanskje det var fordi det var en ukjent ingrediens, eller fordi suppekokkene ikke hadde en jordskokkskreller? Etter at jordskokken var ferdig skrellet var suppen grei å lage.

I begynnelsen syntes suppegjestene at suppa ga et hint av blomkålsuppe, men etterhvert innså suppegjestene at de egentlig ikke fikk helt tak i smaken. Suppekokken hadde lest seg opp på at jordskokk kunne smake litt nøtteaktig, og når dette ble formidlet kunne suppegjestene si seg enige i dette. Suppa var mild og pikant. Da persillen også fant veien til bordet litt utpå kveldinga, ga den suppa en ny, spennende og karismatisk dimensjon.

Ingredienser:
– Jordskokk
– Melk
– Buljong

Tilbehør:
– Bacon
– Valnøttolje
– Kruspersille
– Hvitløksbaguette

Image

Sagt om suppen:
– Den var søt, men ikke for søt!
– Med persille ble det masse flere smaker!
– Bacon er ikke for å redde suppa, det sto faktisk i oppskriften!

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s