Søtpotet og kanelsuppe

Da suppegjengen samlet seg i Holtengården denne onsdagen var det for å delta i et suppeeksperiment: Går det an å lage en julesuppe? Svaret viste seg, til suppevertens store lettelse, å bli ja.

bilde 3

Suppeverten i Holtengården hadde på forhånd googlet forskjellige juleaktige krydder og ingredienser for å finne noe som var forenelig med middag – mange av julens smaker hører jo mer til i dessertverdenen. Valget falt på kanel, som suppekokken hadde opplevd både i gresk og i indisk middagsmat. Et raskt googlesøk viste at kanel oftest opptrer sammen med gresskar eller søtpotet. Valget falt til slutt på søtpotet siden det er enklere å få tak i her i vår vesle by.

Ingredienser:
Søtpotet
Løk
Viltfond
Salt
Pepper
Kanel
Honning

Tilbehør:
Hvitløksbaguette
Creme fraische

bilde 2

Suppen var enkel å lage. Etter å ha stekt grønnsakene i ovnen i ca 40 minutter var det bare å blende dem sammen med resten av ingrediensene. Viltfonden var mørk og ga suppen en brunlig farge. Med en mindre farget fond ville suppen hatt en friskere orange farge. Lukten av kanel var sterk, og ga huset en fantastisk julelukt. Med den riktige mengden vann ble suppen ganske tynn. Suppekokken var bekymret for at det skulle bli for lite suppe, men den viste seg å være ganske mettende tross konsistensen. Suppegjengen var enige om at det smakte jul av suppen. Den var ganske søt og hadde et hint av pepperkakedeig. Rømme eller creme fraischen var nødvendig for å gi en ekstra syrlig spiss på suppen. Det ble kommentert at suppen lett kunne blitt til base i en kantarellsaus, og ville gjort seg bra sammen med kalkun og annen julemat.

bilde 1

– Jeg er suppesigen FØR suppen
– Det er snart leggetid for noen av oss
– Dette er ikke havsalt, det er gourmetfingersalt
– Suppen var så god at jeg glemte øl
– Det gjorde ikke jeg! (gjestekommentar fra gløggdronningen)

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s