Green curry

Dagens suppe ble på profesjonelt vis tilberedt i Davidsenhuset, og deretter transportert til Holtengården for inntakelse. Suppekokken ble inspirert av blåskjell i butikken, og valgte å lage en grønn og varm suppe med blåskjell som garnityr. Suppen varmet godt på denne stormfulle og regntunge onsdagen i vår vesle by.

bilde-1

Suppen kunne i teorien vært enkel å tilberede, men siden suppekokken hadde litt tid til overs valgte han å lage kraften til suppen selv. Utenom dette var det kuttingen som tok tid.

bilde-2

Ingredienser:
– Blåsjellkraft
– Rekekraft
– Blåskjell
– Brekkbønner
– Fennikel
– Ingefær
– Lime
– Sjalottløk
– Neper
– Pak Choi
– Reker
– Laks
– Sitron
– Sitrongress
– Spinat
– Spisskål
– Sukkererter
– Vårløk
– Koriander
– Grønn karripasta

Det første vi la merke til var at suppen hadde en nydelig grønnfarge. Fargen kom fra spinaten, kunne kokken fortelle. Det neste vi la merke til var at suppen var sniksterk – den føltes først kremete og mild i munnen, men etter et sekund eller to kicket sterkheten inn. De ferske grønnsakene i suppebasen var et friskt og crunchy element, mens rekene og laksen ga fylde og litt salt til smaken. De fleste suppegjestene forsynte seg to ganger, men suppen viste seg å være litt over gjennomsnittet mettende.

bilde-3

Sagt om suppen:
– Jeg blir varm inni og kald utenpå
– Suppen gjør at jeg føler meg litt full inni hodet
– Det er deilig med salat i suppa!
– Det var litt krønsj
– Og til dessert….. ostesuppe! (og kjeks)

Dagens gjestekommentar fra herr Mesterkokk:
– … jeg tenkte på noe lurt, men nå har jeg glemt det.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s