Vårløksuppe med sopp og udon

IMG_1243

I dag ønsket den ene suppekokken å gjenskape et feriemåltid fra en Januar-ferie i Korea. Måltidet besto av en onigiri (risball) med kimchi- og tunfiskfyll, og en skål med udon-nudler i buljong. Ved et lykketreff hadde asia-butikken i den vesle byen vår udon-nudler inne. Kimchi var dog ikke å oppdrive.

IMG_1233

Sesamolje
Rødløk
Vårløk
Ingefær
Hvitløk
Sopp
Mirin
Soyasaus
Frisk spinat
Grønnsaksfond
Salt og pepper
Frisk koriander
Udon

Dagens suppe brakte, akkurat som forrige asiatiske suppe, en masse suppestress og suppesangst grunnet utradisjonelle ingredienser. Tilberedingstiden viste seg også å være helt feil i forhold til oppskriften, men mye hakking og skjæring av ingrediensene i forkant. Tross utfordringene ble suppegjestene fornøyde og mette. Suppen hadde en autentisk asiatisk smak, og hadde en god og helsebringende effekt på enkelte influensasyke suppegjester.

IMG_1238

Sagt om suppen:

– Den smaker akkurat likt som den andre, bare helt annerledes.
– Jeg føler meg 100 ganger bedre etter å ha spist denne suppen.
– Jeg skulle ønske jeg aldri måtte slutte å spise denne suppen!

Dagens gjestekommentar fra herr Smeig:
– De’ va’ gådd!

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s