Kremet purre- og sitronsuppe med kylling

I dag samlet suppegjestene seg i Davidsenhuset, og var allerede suppesigen da de ankom. Det som ventet gjestene var et sommerpyntet bord med fine farger på tilbehøret. På grunn av høyt frafall i suppegjengen, var det kun fire suppesultne gjester tilstede. En god, sommerlig duft møtte oss i døra.

IMG_0689

Ingredienser:
– Løk
– Hvitløk
– Laurbærblad
– Sitronskall
– Chili
– Kylling
– Purre

Mynteblad, havsalt og pepper på toppen

Kokkene valgte å lage en lett og frisk suppe, siden vi i den siste tiden har opplevd sydentemperaturer i den lille byen vår. Det ble tatt utgangspunkt i en dansk oppskrift. Suppen var meget avansert og vanskelig å lage. Den egnet seg best som en suppe man fint kan være flere sammen om å lage, siden det tok lang tid å kutte opp grønnsakene og den måtte kokes i flere omganger. Denne suppen kunne kanskje egnet seg på et par-kokkekurs?

IMG_0694

Suppen var ganske tynn og lett, men fordi halve suppen ble blendet med stavmikser fikk den også et noe kremete preg. Den hadde et frisk innslag av mynte og sitron, og ga derfor suppegjestene assosiasjoner til mojitos. Hadde det gjort seg med litt rom i suppen?

Til dessert ble det servert en blåbærsuppe med kanel toppet med vaniljekesam. Dette er første gang det er blitt servert dessertsuppe, og forhåpentligvis ikke siste.

IMG_0691

Sagt om suppen:
– Den har en veldig delikat, fin grønnfarge. Den kunne vi malt en sommerstue med!
– Det er en smak som man plutselig kan bli lei av.
– Jeg vet hva det smaker, men klarer ikke sette ord på det.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s