Callaloo

Dagens suppe ble inntatt i Holtengården, og satte flere nye supperekorder: Flest til bords, mest allergivennlige suppe, flest gjester, og første suppe med journalist til stede. Siden suppekokkene skal til nesten-Karibien (Florida), falt valget på en karibisk suppe. De eksotiske ingrediensene som skulle til for å lage en skikkelig Callaloo var ikke å få tak i, men den ekte karibiske stemningen ble allikevel sikret med «Trinidad Steel Drum Band» på stereoen. (Spotify-link her)

IMG_1054

Suppekokkene hadde god tid på seg, så det var minimalt med suppestress denne gangen. Ingrediensene var ikke vanskelige å hakke opp, så dette er en suppe man lett kan lage alene.

Ingredienser:

Smør til å steke i
Løk
Chili
Hvitløk
Karve
Pepper
Laurbærblad
Kyllingfond
Kokosmelk
Havrefløte
Spinat
Sitronsaft
Salt

Garnityr:
Rømme
Chilliflak

IMG_1056

Suppekokkene var, etter tidligere opplevelser med spinatsuppe, bekymret for at konsistensen skulle bli for tynn. For å sikre en kremete konsistens hadde de i ekstra tykk kokosmelk, og ekstra mye spinat. Det funket bra, suppen fikk kommentarer for å være passe kremete. Grønnfargen ble også fin og frisk. Det ble et lett og sommerlig suppe, som var både frisk og syrlig å spise. Den passet bra til det nydelig sommerværet utenfor. Vi som satt ved bordet følte nesten at vi var i det store landet syden. Metthetsfølelsen var gradvis, så mange rakk å spise flere porsjoner. Suppen ble dog fort kald i skålen.

IMG_1052

Sagt om suppen:
– Passer det med bacon til denne?
– Det hadde passet med reker!
– Reker rullet inn i bacon?
– Reker stekt i baconfett?

Dagens gjestekommentarer:

Frøken Sovjetblokk: – Det var en frekk suppe! Den virket uskyldig i skåla, men så hadde du på chilli…
Frøken Hjernekrymper: – En skikkelig solsuppe!
Journalistfrøken padle-til-jobb: – En suppe som oser av ømhet, mykhet og kjærlighet.

Konklusjonen: En skikkelig ferieflørt av en suppe!

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s