Grønn ertesuppe

SONY DSC

For andre gang i historien var vi samlet til suppespising i Holtengården. Det var duket for storlag, men pga. kor- og sykdomsfravær endte vi likevel bare opp med 7 sultne suppespisere, klare til å innta dagens grønne fristelse.

Ingredienser:
Løk
Hvitløk
Sellerirot
Grønne erter
Hønsefond
Sitron
Creme fraiche
Salt
Timian

Dagens suppe var en ertesuppe med rikelig med creme fraiche. Oppskriften var et oppkok (!) av egen fantasi, et halvrisikabelt kokebokløst prosjekt. Likevel ble resultatet vellykket. Det ble kommentert at ertesuppe kanskje er den nye it-suppen. Eller kanskje suppeverdenens svar på den lille sorte. Den kan nemlig brukes til hva som helst:

Ertesuppe kan med fordel brukes til andre spennende retter, den kan brukes som en fin forrettsuppe eller spises med snacks som bacon, spekeskinke, krutonger, pinjekjerner og ymse lekker garnityr. Smaken er mild men kan lett spices opp. Ta-da!

Sagt om suppen:
– Det er lenge siden vi har hatt noe grønt i gryta.
– Den var overraskende tynn. På en bra måte.
– Jeg liker ikke ertersuppe. Jo, den var god!

 

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s