Marokkansk søtpotetsuppe

Da var det onsdag igjen, og tid for å samles til suppe. Denne uken var det Elvebakken som var åsted, og suppekokkene hadde pliktfullt laget et herremåltid til de litt forsinkede suppegjestene. Oppskriften ble funnet på et australsk nettsted, men tittelen var «marokkansk søtpotetsuppe.» En skikkelig internasjonal rett med andre ord.

_DSC3147

Det første vi la merke til med suppen var at den hadde en kompakt form, og nærmet seg puré i konsistensen. Suppegjengen mente dette gjorde at den egnet seg fint til forrett, fordi tykk suppe ser veldig flott ut i skålen. Konsistensen gjorde og at vi måtte spise sakte (enkelte av oss i alle fall) og at vi ble gradvis mette. Spisskummen gjorde at det var et hint av meksikansk, mens søtpoteten ga en søt (!) smak.

DSC_0752

Ingredienser:

Løk
Hvitløk
Malt koriander
Spisskummen
Søtpotet
Gulrøtter
Kikerter
Fond

DSC_0759

Sagt om suppen:
– Dette var en mild meksikaner
– Nei, det var en snill marokkaner
– Det her!…. vi må finne på noe nytt å si om suppene….. DET HER!
– Der møtte jeg på en kik-ert!

Sagt om kaken:
– Det er en marsiPANNEkake…

 

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s