Grønn laksesuppe

Dagens suppe ble på mesterlig vis disket opp i Villaveien, av vinterferieklare suppeverter. Det var ikke et hint av rosa eller søt valentines-stemning å finne i kasserollen – det var en mørkegrønn suppe som møtte suppegjestene.

SONY DSC

Oppskriften kommer fra mesterkokk Hellstrøm, som for øvring har gjestet vår lille by og vår lille region i forbindelse med et av sine matlagingsprogrammer. Vi kan ikke tro noe annet enn at Hellstrøm selv ville blitt veldig fornøyd med resultatet.

Ingredienser:

– bacon
– hvitløk
–  sjalottløk
– grønne frosne selskapserter og bladpersille
– hvitvin
– hønsefond
– litt olivenolje
– grovt salt og nykvernet pepper
– crème fraîche
–  laks

SONY DSC
Suppen hadde en nydelig farge som minnet om en frisk supermat-smoothie. Konsistensen var tykk, et resultat av at den var blendet. Ertesmaken og spinatsmaken, sammen med den røkte smaken av bacon, gjorde at suppen smakte voksent og middagsaktig. Vi kom fram til at dette var en skikkelig pappasuppe: ikke noe fancy fennikkel eller noe dryss av pinjekjerner – bare trauste ingredienser som ikke er noe å være skeptisk til. For en gang skyld ble det helt fritt for suppe i Villaveien. Alle tok flere porsjoner, og kommentar-klassikere som «mmm, bacon» og «DETTE er en suppe» satt løst.

Terningkast: 5

SONY DSC

Sagt om suppen:
– Det smaker som en frisk skogstur på forsommeren
– Det er veldig lite prating underveis. Det må bety at suppa er veldig god.
– Det er usynlig bacon i suppa!
– Dette er ei typisk pappasuppe.
– I dag har vi gjort alle til laks (hehe)

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s