Szechuansuppe

Endelig er hverdagen tilbake, og suppeonsdag er på programmet igjen. Våren ser ut til å bli en travel tid for suppegjengen; i Januar skal to av Davidsenhusets representanter til Korea. I den anledning disket de opp med en asiatisk klassiker: Szechuansuppe. Den er riktignok ikke koreansk, med grunnet mangel på miniansjos, bregner, soyabønnepasta og andre koreanske spesialiteter falt valget i stedet på en kinesisk suppe.

bilde12

Suppen inneholdt ingen av de trygge suppeonsdaggrønnsakene. Her var verken løk, purre, potet eller gulrot. Det var derfor vanskelig for suppekokken å forutsi hvordan resultatet ville bli, og suppestresset var rekordhøyt før servering. Det slås i alle fall fast at dette ikke er en hverdagssuppe. Flere av ingrediensene er sånt som folk flest ikke har i skapet.

Ingredienser:
– Svinekjøtt
– Sesamolje
– Maisenna
– Peanøttolje
– Chilliflak
– Ingefær
– Kalvefond
– Sukker
– Bambusskudd
– Østerssopp
– Egg
– Riseddik
– Vårløk
– Koriander
– Salt og pepper

bilde3

Suppen var grei å lage. Det eneste irritasjonsmomentet var at flere av ingrediensene skulle strimles. Det ble også brukt mye mer krydder og olje enn oppskriften tilsa. Suppeangst til tross, suppegjestene tok godt imot suppen, og mente den luktet og smakte veldig asiatisk. Sammensetningen av smaker var veldig spennende, og bitene av kjøtt, sopp, vårløk skapte forskjellig smak for hver skje. Det var mange forskjellige teksturer, med både myke og crispy biter. Ifølge oppskriften skulle suppen tyknet ganske mye på grunn av maisennaen, men det gjorde den ikke. Det var suppegjengen glade for. Konsistensen var fin og slurp-bar.

Terningkast: 5

bilde2Sagt om suppen:
– Det lukter skikkelig ribbe!
– Det hadde vært godt med vårruller til.
– Du skal ikke skue suppen på strimlene…

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s