Gulrot- og ingefærsuppe

I dag satt vi for første gang til bords i Snorresvei! Tross suppeangst og prestasjonspress satte suppekokken en nydelig suppe på bordet – den 30. suppen på denne bloggen!


Det var et ønske fra suppekokken at dagens suppe skulle være lett å tilberede. Etter noen runder på google falt derfor valget på en suppe fra klassikeren «Fra boller til burritos.» Suppen var overraskende eksotisk til å komme derifra. Oppskriften ble ikke fulgt til punkt og prikke – fra utgangspunktet av var det ikke noe særlig krydder. Det ble derfor tilsatt en god del mer ingefær enn «boller og burritos» foreslo.

Ingredienser:
Gulrot
Ingefær
Løk
Hvitløk
Vårløk
Gressløk
Persille
Timian

Tilbehør:
Ruccola
Vårløk
Gresskarkjerner
Creme fraiche
Timian (hei Hege!)
Hjemmebakte scones

Det første vi la merke til ved suppen var at konsistensen var utrolig kremete. Gulroten gjorde at suppen fikk et veldig søt smak. Fra oppskriftens side var det ikke mye salt i suppen, men med et dryss på toppen ble det veldig godt. Ruccolaen og vårløken kom godt frem i suppen, og vi kan se for oss at sommerurter fra hagen hadde vært nydelig drysset over denne suppen, og at de virkelig hadde kommet til sin rett. Metthetsfølelsen var veldig god, og de mest sultne klarte å få ned tre skåler før det sa stopp.

Terningkast: 5 (ekstra poeng for alt det gode tilbehøret!)

Sagt om suppen:
– Den ser ut som en høsttakkefest!
– Det går an å bygge opp et tårn av suppetilbehør. Litt som taco!
– Ånei, æ har glømt timiaaan!

Dagens gjestekommentar:
I dag er det ingen gjestekommentar, for frøken Snorres vei er herved blitt en offisiell medlem av suppegjengen. Velkommen!

Advertisements

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s