Sellerirot- og eplesuppe

I dag var det første skikkelige snøfall over vår lille by. Det markerte den offisielle starten på vinteren her nord. Etter mye skraping og måking av biler klarte vi å samles i Davidsenhuset for en vinterfarget suppe, med små hint av sommer. Vi var ganske slitne og trette, men nyheten om at vi har fått mange nye følgere på facebook gjorde dagen vår litt varmere og lysere.


Nå på tampen av høsten er det mange suppe-egnede frukter og grønnsaker som er i sesong. Gresskarene ligger lett synlige i grønnsaksdisken, men mange glemmer at de gode norske eplene også kan brukes i middagsøyemed. Epler gir en frisk og søt suppe som passer kjempegodt sammen med noe salt.

Ingredienser:
Epler
Sellerirot
Løk
Kyllingfond

Tilbehør:
Gressløkolje (gressløk, olivenolje og salt)
Sprøstekt spekeskinke

Suppegjengen kunne lukte at suppen var både syrlig og søt allerede før de smakte på den. Med den grønne oljen og den røde skinken fikk den hvite suppen et litt juleaktig preg. Smaken var langt fra julete, dog. Suppen var syrlig og frisk, og gressløkoljen ga et sommerlig hint. Konsistensen var ujevn, et resultat av at den hadde vært i blender i stedet for å bli moset med stavmikser. Suppen holdt godt på varmen, et pluss i disse kjølige tider. Den sterke og litt annerledes smaken gjorde at vi synes denne suppen er godt egnet som en forrettsuppe, og at det ikke er en suppe man hiver i seg raskt eller i store mengder. Skulle vi laget denne igjen ville vi tilsatt potet for å få en mildere og tykkere suppe.

Terningkast: 5

Sagt om suppen:
– Det så skikkelig fancy ut.
– Jeg ville ikke hatt rømme i denne suppen.
– Wow! Det grønne flyter oppover! Er dette fysikk?
– Nei, det er kjemi!

Reklamer

2 tanker på “Sellerirot- og eplesuppe

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s