Rød karrisuppe med kokosmelk

Vinteren har begynt å senke seg, og der er frost ute. Da er det godt å spise noe skikkelig spicy for å holde forkjølelser og andre kjipheter borte. Suppekokkene i Elvebakken hadde en varm og sterk suppe på bordet da resten av gjengen ankom. Sjelden har suppe og servietter matchet så bra som denne onsdagen.

Denne suppa var enkel og grei å lage, og tok ikke mer en rundt 30 minutter fra start til slutt. Til å være så grei å lage ble suppa utrolig smakfull, og med både ris, cherrytomater og erter i skåla var det mange fine farger. Risen gjorde suppa fyldigere og mer mettende, og gjorde at suppe fikk et gryteaktig preg. Den var allikevel suppete nok til å være i suppekategorien.

Ingredienser:
Rød karripasta
Koksmelk
Cherrytomater
Erter
Ris
Svinekjøtt (eller kylling)
Gul paprika
Sjalottløk
Rød chilipepper

Suppen gjorde suksess i suppegjengen, og alle var enige om at den var kjempegod. Hvis det er slik at vi er et representatitv utvalg, så kan vi slå fast at dette er en suppe de aller fleste ville likt. Den spicy karripastaen varmet godt, men var ikke så sterk at suppen ble vanskelig å spise. Vi hadde yoghurt som tilbehør, og er man litt sart i forhold til krydder kan det eller rømme være en god idé. Nanbrød passet også veldig godt til. Suppa var mettende, men alle rundt bordet klarte allikevel å spise to porsjoner. Vi konkluderte med at dette virkelig var et fullverdig måltid, og det kan være et bra måltid å omvende suppeskeptikere med; Man kan bli mett av suppe!

Terningkast: 5

Sagt om suppen:
– Mmmm! Jeg sier det igjen: Mmmm!
– «Æ får en trang til å si….. «JARRA!!!»… sånn som fotballkommentatora gjør.»
– Ertene matcher stolen!

Dagen gjestekommentar fra frøken Snorresvei:
– Veldig riktig valg av suppe til en sånn kald dag.

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s