Squashsuppe med chevre

Høst er suppe-tid, ingen tvil om det. Men når man skal lage suppe ender man gjerne opp med en klassiker: Fiskesuppe, tomatsuppe, blomkålsuppe eller aspargessuppe. Vi i suppeonsdag vil gjerne slå et slag for mer utradisjonelle supper. Hvorfor ikke prøve en spennende ny ingrediens, eller en uvanlig kombinasjon? Det var utgangspunktet for dagens suppe.

Noen supper krever mer arbeid enn andre, og dagens suppe var en av de i «mer»-kategorien. Det tok lang tid å skjære opp ingrediensene. Chevreen viste seg også å være en stressfaktor. Det tok ikke lang tid før den begynte å dele seg i kasserollen. Alt i alt var det en suppe som krevde en del oppfølging. Etter oppskriften var det ikke så mye krydder i suppen, så suppekokken måtte tilsette litt ekstra. Resultatet ble en suppe med et hint av indisk.

Ingredienser:
Squash
Løk
Hvitløk
Kyllingfond
Fløte
Potet
Chevre
Salt
Rosépepper

Konsistensen på denne suppen var helt fantastisk! Etter å ha rørt sammen den delte chevreen ble suppen deilig og tykk, sikkert et resultat av at det er både fløte og chevre i den. Chevre satte en egen spiss på suppen, men det er dessverre sånn at ikke alle klarer geitesmaken. Smaken av geitost var dog bare som en lite hint i bakgrunnen, og av sju suppespisere var det bare 1 som ikke likte den. Rømme og bacon passet veldig bra som tilbehør (men når gjør det egentlig ikke det?)

Terningkast: 4

Sagt om suppen:
– Dette smakte sinnsykt utenlandsk!
– Mmm.. det smaker litt juleaktig.
– Det hadde vært godt med indisk øl til denne.

Dagens gjestekommentar fra herr Mellomleitmyra:
– Rømme!….. OG BACON!

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s