Paprikasuppe

Denne onsdagen hadde vi lyst til å prøve en suppegrønnsak vi ikke hadde prøvd før. Etter noen klikk gjennom bloggen fant vi ut at paprika var underrepresentert. For å veie opp for dette skulle paprikaen få sin helt egen suppe.

 

Vi visste fra før at grillet paprika er søtt og godt. Det vi ikke visste var at det er utrolig tidkrevende å drive å grille og flå paprika. Dette stod ikke spesifisert i oppskriften som ble brukt. Maten var ferdig mye senere enn planlagt, og det føltes derfor som en skikkelig luresuppe.

Ingredienser:
– Grillet paprika
– Løk
– Chili
– Hvitløk
– Kyllingfond
– Basilikum

Tilbehør:
– Cashewnøtter
– Grillet paprika

Bortsett fra at paprikaen tok en halv evighet å grille, kjøle ned og flå, så var dette en grei suppe å lage. Grønnsakene stekes sammen, og skulle etter oppskriften kjøres i blender med kraft. Vi valgte å bruke stavmikser i stedet siden det var det vi hadde. Etter litt koking var det bare å fylle opp med kraft – og vips ferdig.

Resultatet var en mild og søt suppe. For å unngå en alt for søt smak hadde suppekokken i litt ekstra buljong. Paprikasmaken var veldig tydelig og kjempegod, og konsistensen var også akkurat som den skulle være. Vi hadde holdt igjen litt væske, og det viste seg å være det rette valget. Suppen kunne ikke vært noe tynnere. De andre smakene i suppen – basilikum, chili og hvitløk – var ikke så lette å fange opp. Det var en mettende suppe, men vi klarte to porsjoner (enkelte klarte tre).

Terningkast: 4

Sagt om suppen:
– Det lukter tomat.
– Det svir på fingrene!
– Mmmm, smakfull!
– Det er en solid firer. En veldig velplassert firer.

Dagens gjestekommentar fra frøken Snorresvei:
– Det hadde passet med øl til…

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s