Rødbetsuppe

I dag møttes vi i Villaveien for å spise en høstlig og fargesprakende herlighet: Rødbetsuppe. Med ingredienser som sellerirot og selvplukket potet ble det en middag som virkelig var verdig årstiden.

Oppskriften til denne suppen kom fra Ingrid Espelid Hovig, og ble funnet etter litt forsiktig googling. I gammeldags stil stod det ikke nøyaktige mål. Oppskriften ber om «1 bit sellerirot» og «salt og pepper». Hva «1 bit» innebærer er kanskje ikke det samme nå som da Ingrid var aktiv på oppskriftsfronten – hva vet vi? Dette skapte et usikkerhetsmoment i suppelagingen, men suppen ble kjempegod så da må vi ha hatt riktig mengde allikevel.

Ingredienser:
Rødbeter
Løk
Sellerirot
Potet
Kål
Smør
Vann
Eddik
Grønnsaksfond

Tilbehør:
Rømme
Hvitløksbaguetter

Ifølge instruksjonene skulle alt i denne suppen rives. Har man ikke foodprosessor er det ganske arbeidsintensivt å hakke eller rive alt for hånd. I tillegg blir man rød på hendene. Vi valgte å bruke stavmikser på slutten av prosessen for å få en mer finkornet konsistens. Suppen ble behagelig å spise, men i dempet lys kan det likne litt på bringebærsuppe. Dette trakk ikke ned stemningen, men gjorde at vi ble mer giret på dessertsuppe, noe som kommer ved en senere anledning.

Suppekokken var redd for at suppen skulle smake for lite, men det endelige resulatet ble ganske spicy med en smak som nærmet seg indisk. Det gjorde at rømmen smakte ekstra godt i suppa. Rømmen gjør dessuten at suppen blir rosa – et pluss hvis du skal ha små prinsesser til å spise middag. Smaken på akkurat denne varianten var kanskje for voksen for barn – sannsynligvis et resultat av eddiken og sellerirota.

Terningkast: 5

Sagt om suppen:
– Dette ser ut som bringebærsuppe!
– Man blir ikke bråmett av denne, jeg klarer en porsjon til.
– Det er en utrolig fancy farge!

Dagens gjestekommentar fra herr Kvaløya:
– Æ e rø på fengran!

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s