Kyllingsuppe

Høst er høysesong for forkjølelse. Vi i suppeonsdag-gjengen har tatt ansvaret for å teste en av folkemedisinens mest kjente remedier mot influensa – kyllingsuppe.

Det finnes i hovedsak to fremgangsmåter for kyllingsuppe. Den ene kan oppsummeres slik «legg en hel kylling og noen grønnsaker i en kasserolle, og kok i 3 timer». Vi valgte den andre måten, som kan oppsummeres slik «kyllingsuppe er sååå enkelt, og tar kort tid å lage.»

Å tilberede suppen var ganske enkelt – hakk alle ingrediensene og putt dem i en kasserolle med litt vann. Det er et ambisjonsnivå som passer for en som er syk. Men alle oppskriftene unnlot å nevne en viktig detalj – suppen må skummes. Hvis du ikke er på beina kan det være litt ubehagelig å stå over en rykende kasserolle og øse ut kyllingskum i ganske lang tid. Utenom dette var det ikke en komplisert suppe å få til.

Ingredienser:
– Kyllingfilèt
– Selleri
– Gulrot
– Løk
– Nudler (m/nudelkrydderet)
– Kyllingfond
– Litt cayennepepper

Vi hadde ikke klippet nudlene i kortere biter, derfor var det en ganske ugjennomtrengelig bunt med nudler og kylling midt i kasserollen. En annen gang kommer vi til å klippe nudlene slik at de blir enklere å øse. Nudelkrydderet og fonden ga sammen en god suppebase, om enn litt salt. Sellerien satte også en god smak på suppa. Vi hadde krutonger som tilbehør, og det viste seg å passe veldig bra til. Suppen føltes veldig frisk å spise, men nudlene og kyllingen gjorde den snik-mettende, og vi greide ikke å tømme kasserollen.

Terningkast: 4

Sagt om suppen:
– Dette er en helsebringende og lykkebringende suppe. For lykken er å ha helsa i behold
– Den var veldig salt… Og den var veldig god. Den var salt og god.
– Suppe er jo som regel sunt. – Ikke posesuppe!
– Et tydelig asiatisk preg på hele presentasjonen! (asian american fusion)

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s