Kremet karrisuppe

Dagens suppeoppskrift kom vår vei fra en bekjent, og vi fikk prøve den på den betingelse at vi måtte si ifra hvordan den smakte. Vi samlet oss i Elvebakken for å teste den ut. Dette er første gang vi bruker melkeprodukt i en onsdagssuppe – iallefall i en slik mengde.

Det første vi la merke til med suppen var fargen. Siden vi ikke har brukt melk i suppene har vi ikke sett en slik farge i suppeonsdags historie. Det andre vi la merke til var at den luktet kjempegodt! Kokkene hadde hatt litt mer krydder enn oppskriften anbefalte – bl.a. hvitløkspulver.

Ingredienser:
– svinekjøtt
– grønnsaksfond
– vann
– chilipulver
– paprikapulver
– hvitløkspulver
– karri
– mais
– paprika
– løk
– purre
– creme fraiche

Det er ikke fullt før det renner over.

Førsteinntrykket av suppen var at den var veldig mild og god. Creme fraichen ga den en deilig avrundet smak. Den var mindre sterk enn vi hadde forventet. Konsistensen var ganske tynn, uten at det gjorde noe. Suppen er egentlig beregnet for kylling, men svinekjøtt og karri gikk veldig fint sammen. Kjøttet var delt opp i ganske små biter – for store biter hadde vært mindre appetittlig (folk flest skriver dette ordet med to p’er, hvis du lurte) sammen med den tynne konsistensen.

Sagt om suppen:
– Dette er en suppe man kan servere til hele familien.
– Den var tynn…
– Den hadde en utypisk suppefarge.
– Wow, det smaker kyllingsuppe!

Gjestekommentar fra fru Villaveien:
– Æ tar litt tel!

Gjestekommentar fra frøken Ishavspoet:
En god kombinasjon av krydder og en sødme av mais.

Gjestekommentar fra herr nedre Ånstad:
– skal dette være en SUPPlerende kommentar?

Reklamer

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s