Potet- og purresuppe

Endelig ble det suppe i 1. etasje av Davidsenhuset igjen. Dagens suppe er hentet fra en av de britiske kjendiskokkene – Jamie Oliver. Ingrediensene er i sesong – om de ikke er modne her i nord, så var alle grønnsakene norske og så kjempefine ut. Deilig!

Vi ønsket å være tro mot oppskriften, men det viser seg at herr Oliver ikke er så glad i krydder og smak – vi måtte ha masse salt, pepper og kyllingfond for å få det opp til suppeonsdag-standard, mye mer enn antydet i oppskriften. Vi hadde også mer grønnsaker i forhold til væske enn instruksjonene sa. Kanskje ville det blir mer smak med enda mer grønnsaker?

Ingredienser:
Potet
Purre
Gulrot
Selleri
Løk
Hvitløk
Kyllingfond
Salt og pepper

Vi slo raskt fast at dette var en av de tynneste suppene i suppeonsdags historie. Vi valgte å blende den med stavmikser, som Jamie Oliver anbefalte. Selv om grønnsakene var blendet ga de en god og frisk smak. Konsistensen opplevdes bra – poteten sørget for en kremete følelse. Vi hadde på rømme, og ekstra salt og pepper, noe som hevet smaken betraktelig.

Terningkast: 4

Sagt om suppen:
– Denne suppen var snikmettende.
– Den er mektig selv om den er tynn.
– Forsyne meg for en god suppe.

Advertisements

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut / Endre )

Twitter picture

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut / Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut / Endre )

Google+ photo

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut / Endre )

Kobler til %s